Instruktor/ Instruktorica vožnje B kategorije

Zajednica ustanova za obrazovanje odraslih je u posljednjih par mjeseci aktivno osluškivala  potrebe svojih članica. Ukazano je na problematiku postavljenog uvjeta upisa u program stjecanja cjelovite kvalifikacije za Instruktora/ Instruktoricu vožnje B kategorije. Postavljeni uvjet od minimalno 24 godine starosti predstavljao je nelogičnost kod upisa kandidata posebno ako uzmemo u obzir kako je trajanje programa povećano na 1500 sati. U ovom trenutku nedostaje instruktora vožnje B kategorije, a uvjet upisa u program od 24 godine starosti, produženje trajanja programa obrazovanja i nemogućnost ranijeg upisa u program stvorilo bi dodatni nedostatak traženog kadra na tržištu rada što je ovom intervencijom izbjegnuto ili barem ublaženo.
Ovim putem zahvaljujem se svim članicama koje su ukazale na situaciju te na njihovom angažmanu u prijedlozima i rješavanju. Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih je nakon provedenih konzultacija i sastanaka brzim odgovorom uvažila naše prijedloge te izmijenila uvjete upisa u navedeni program. Izmijenjeni program je objavljen na stranicama ASOO-a (https://www.asoo.hr/obrazovanje/obrazovanje-odraslih/metodologija-izrade-programa-obrazovanja-odraslih/) te ga možete preuzeti.

Napominjemo kako su ustanove koje su od ASOO-a ishodile stručno mišljenje na program u obvezi usklađivanja programa obrazovanja sukladno izvršenim izmjenama.

Cjeloviti odgovor od Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih možete pronaći ovdje.

Scroll to Top